Thundercat racing

Thundercat-racing har snabbt blivit världens största motorbåtssport med tävlingsserier i bland annat Sydafrika, Australien, Nya Zeeland, England, Tyskland och sedan några år tillbaka även här i Sverige.

De var från början tänkta att användas som livräddningsbåtar i Sydafrikas enorma vågor och kan i princip hantera alla förhållanden på vatten och är med sin katamaran- konstruktion otroligt stabil.

Körstilen är en blandning av Gokart och Sidovagnscross då man är två stycken i båten där en "co-driver" får agera burkslav för att uppnå maximal prestation.

Teknisk Specifikation

Med sin uppblåsbara katamarandesign väger en Thundercat / Speedcat (utan motor) endast 78 kg. Den är 4,1 meter lång och ca. 1,6 meter bred, men är ändå oerhört stabil i alla typer av sjö. Båten är bestyckad med en 3-cylindrig 50 hk 2-takts motor med rorkult (man styr direkt med motorn) och kan göra 0 till 45 knop på några sekunder. Vid rätt körstil kan båten genererar upp till 3 G i svängarna och man kör runt en bana av uppblåsbara bojar. Thundercat-racing har tagit motorbåtssporten till nya höjder.

Detta är en perfekt aktivitet för företaget som vill göra något där man verkligen får och kan utmana varandra. Det är även en suverän aktivitet för Svensexan / Möhippan..

Har ni frågor kring ert arrangemang så är ni välkomna att höra av er, 073 820 22 33 eller info@3ve.se